Deel dit artikel
-

PayPal publiceert app voor mobiel NFC-betalen

Mobiele bellers kunnen elkaar binnenkort geld geven door hun telefoons tegen elkaar te wrijven. De telefoon ‘voelt’ via een NFC-chip dat beiden toestellen een PayPal-app hebben en maakt vervolgens het gewenste bedrag over.

Deze functie komt eind deze zomer in Amerika op de markt voor mobiele bellers met een Android-toestel. Vooralsnog is de betaaldienst enkel beschikbaar in Amerika, maar PayPal is er alles aan gelegen om het snel uit te rollen naar het buitenland om een leidende positie in te nemen waar mogelijk.

De nieuwe widget staat enkel toe dat consumenten onderling geld naar elkaar overmaken. De authenticatie van de transactie gaat buiten het secure element in de Android-toestellen om, omdat Google dat component nog niet heeft opgesteld voor buitenstaanders. Zodra dat gebeurt wordt het eenvoudiger voor bijvoorbeeld banken om telefoons de functie van een PIN-pas te laten overnemen.

PayPal demonstreert de werking van zijn nieuwe mobiele software in onderstaande video:

Waar de financiële wereld nog wikt en weegt hoe het de mobiele wereld moet benaderen, heeft PayPal al jaren ervaring op dit front. Iedere dag wisselen tien miljoen dollars van eigenaar via een mobiele PayPaltransactie.

De acceptatie van mobiel internet om geld te versturen en ontvangen gaat sneller dan verwacht. In april van dit jaar zei de top van eBay dat het verwachtte over heel 2011 voor twee miljard dollar aan mobiele betalingen af te handelen. Die verwachting werd eind juni al met vijftig procent naar boven bijgesteld tot drie miljard.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond