Deel dit artikel
-

PayPal verhoogt winstverwachting

Betaalbedrijf PayPal verhoogt de financiële verwachtingen voor heel 2022 op grond van de resultaten in het derde kwartaal. Van het traditioneel sterke vierde wordt ook veel verwacht.

De omzet over het derde kwartaal steeg met elf procent tot 6,8 miljard dollar. De vrije cashflow schoot met 37 procent omhoog naar 1,8 miljard dollar.

Het totaal aan afgehandelde transacties nam toe met negen procent tot 337 miljard dollar. Van iedere transactie vangt PayPal een klein bedrag voor de afhandeling. Het bedrijf is afgelopen jaar meer, iets kleinere transactie gaan doen. Dat doet op algemeen toenemend gebruik.

Beleggers lijken niet onder de indruk van de omzetgroei en de matige verwachtingen daarbij (+7%). De hoge vrije kasstroom en verhoging van winstverwachtingen het terugkoopprogramma maakt geen indruk. In de handel nabeurs daalde de koers van PayPal met 8,5 procent.

Afgelopen kwartaal werden er 2,9 miljoen nieuwe accounts geopend. Dat bracht het totaal op 432 miljoen, waaronder 35 miljoen accounts van winkeliers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond