Deel dit artikel
-

PayPal zet Pornhub aan de kant

PayPal ziet problemen met de porno-industrie en trekt zich daarom terug als financieel dienstverlener aan ’s werelds grootste sexvideosite Pornhub.

Dat maakte PayPal eerder deze week bekend aan de eigenaren van de videosite. Die zien zich nu voor het probleem gesteld dat de producenten die hun werk via de site verspreiden geen geld meer kunnen ontvangen via de PayPal-koppeling. Dat betreft volgens Pornhub meer dan honderdduizend kleinere en grotere accounthouders.

De reden voor het vertrek zou liggen in, wat PayPal noemt, het verrichten van bepaalde betalingen waarvoor vooraf toestemming nodig was. Dat zou de sexsite niet hebben gedaan.

PayPal is een grote facilitator van geldstromen op Pornhub, maar niet de enige. Europese gebruikers, op Duitse na, worden nu gewezen op de mogelijkheid van direct debet (bankoverschrijving via SEPA). Tegen Vice.com zegt het bedrijf andere betaalsystemen te zullen toevoegen cryptocurrency te zullen onderzoeken voor eventuele inzet in de nabije toekomst.

Foto: Marco Verch (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

djside

Ja, dit maakt de weg vrij voor cryptocurrency. Betalingen in de XRP munt gaan even snel als PayPal. Transfertkosten zijn bepert tot enkele centiemen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond