Deel dit artikel
-

PayPlaza publiceert Android SDK

Het wordt binnenkort mogelijk om Android-telefoons en -tablets te gebruiken als ambulante kassa of als terminal in winkels. Hiertoe brengt PayPlaza een SDK uit.

De ontwikkelkit is sinds enkele weken beschikbaar op de git (openbare hangplek voor software) van moederbedrijf CM.com.

Programmeurs hebben hiermee een brug in handen tussen Android-hardware en de financiële app van PayPlaza. Dat is een leverancier van kassasoftware en -hardware voor retailers. Het heeft zelf een tweetal Android-terminals in de schappen liggen, maar met het vrijgeven van de SDK moeten dat er aanzienlijk meer kunnen worden.

In dit segment zijn bedrijven als Zettle (Paypal), SumUp, Klarna, Square, Adyen reeds actief, maar ook Ingenico en Shopify actief. Een nieuwe toetreder wordt, naar verluid Apple. Dat werkt aan zakelijke software die iPhones kunnen omtoveren in mobiele kassa’s, te gebruiken door kleine en ambulante bedrijven.

PayPlaza valt sinds vorig jaar onder CM.com. Dat handelde in 2021 voor negenhonderd miljoen euro aan transacties af (PDF). De overname gaf de Brabanders een positie in het fysieke domein naast zijn reeds bestaande activiteiten als paymentserviceprovider voor webwinkels.

Foto: Edna Winti (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond