Deel dit artikel
-

Peak Capital investeert in woonwinkel Flinders.nl

Investeerder Peak Capital neemt een belang van twintig procent in Flinders.nl, een webshop in de online snelgroeiende woonbranche. Begin volgend jaar gaat het bedrijf in België van start.

Directeur Geert-Jan Smits gaat het groeigeld gebruiken om nieuwe merken en producten toe te voegen aan het assortiment. Dat gebeurt met eigen voorraden en door die van leveranciers via de webshop te ontsluiten.

“Online gaan we investeren in het bieden van meer inspiratie. Meubels en verlichting moet je online bijna kunnen aanraken, dat is de uitdaging.”

Cijfers van dataleverancier Icecat lieten afgelopen najaar zien dat verlichting, denk aan: spotjes, wandlampen en hanglampen, internationaal het snelst groeiende segment in e-commerce is. Ook komen er steeds meer webshops die meubels verkopen.

Flinders richt zich in de positionering niet enkel op de kale verkoop van producten, maar probeert daar sfeer en beleving omheen te communiceren. Daarvoor heeft het bedrijf niet enkel een webshop en eigen magazine, maar ook drie zogeheten café’s in Amsterdam en Groningen. In januari 2014 opent Smits het online filiaal van Flinders in België, in september gevolgd door een horecagelegenheid en designwinkel in Antwerpen.

Het is niet bekend hoeveel geld gemoeid is met de investering van Peak Capital.

Foto: Andrew Dyson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond