Deel dit artikel
-

Peak Capital neemt belang in Nationale Beeldbank

Een groep investerende internetondernemers, verenigd in Peak Capital, neemt een belang van 30 procent in fotoarchiefsite NationaleBeeldbank.nl. Met de kapitaalinjectie beoogt de site zijn marktpositie, “als Easyjet onder de fotostockbureaus”, te bestendigen. Daarnaast worden de mogelijkheden voor buitenlandse uitbreiding onderzocht.

"We schatten dat Nederlandse uitgevers, bedrijven en websites jaarlijks tussen de 4 en 5 miljoen stockfoto's nodig hebben. We denken binnen twee jaar in één procent van die vraag te kunnen voorzien", zegt Paul Gremmen van NationaleBeeldbank.nl tegen Emerce. Een jaar geleden richtte hij samen met zakenpartner Martijn Bennis de fotodienst op, als gevolg van de fotobehoefte van hun andere bedrijf RedactiePartners.nl.

"Zij die foto's zoeken, dat zijn kranten maar bijvoorbeeld ook relatie- en consumentenmagazines, komen internationaal meestal terecht bij Getty Images of Corbis. In Nederland zijn er naast het ANP en Hollandse Hoogte weinig alternatieven."

NationaleBeeldbank.nl is een platform waar fotografen en bedrijven zich gratis bij aan kunnen sluiten. Een opdrachtgever kan een foto-opdracht uitschrijven via de site. Dat bericht komt bij circa 1.500 fotografen aan. Zij kunnen binnen een dag of dagdeel reageren. Een foto kost 59 euro, waarvan de helft naar de maker gaat en de helft naar Nationale Beeldbank.

Zojuist maakte het bedrijf bekend een kapitaalinjectie te hebben verworven van Peak Capital. Hoe groot het geïnvesteerde bedrag is, houden de betrokken partijen voor zich. Het gaat om een belang van 30 procent. Peak Capital is een participatiemaatschappij van een groep ondernemers met jaren ervaring in de digitale mediasector. Onder hen: Christiaan Alberdinkh Thijm vab SOLV Advocaten, Menno Kenter van Boost Capital, Johan van Mil van Dialogue Company en mediavrouw van het jaar Heleen van Oord van DQ&A.

Gremmen: "Er waren meerdere partijen die in ons hadden willen investeren, maar vanwege de specifieke kennis en ervaring van de mensen achter Peak Capital hebben we voor hen gekozen."

De Nationale Beeldbank heeft 400 klanten. Via gerichte media-inzet, waaronder mailings en webcampagnes, zullen bestaande en potentiële nieuwe klanten benaderd worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond