Deel dit artikel
-

Peak Capital zoekt prille start-ups met ‘hackathon’

Investeringsfonds Peak Capital organiseert op 8 juni een zogeheten fundathon voor prille start-ups. Mensen achter het fonds en adviseurs spijkeren een selecte start-ups een dag lang bij en degene die met het beste bestedingsplan voor een investering van honderdduizend euro krijgt die daadwerkelijk.

Vandaag start de inschrijving voor de fundathon, die zal worden gehouden op de Universiteit Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch. Nederlandse technologie startups van maximaal 7 jaar oud kunnen zich vanaf vandaag tot 15 mei inschrijven bij Peak Capital. Na een selectieronde worden vijf startups uitgenodigd om deze dag hun expansieplannen te verbeteren.

De starters worden begeleid rondom onderwerpen als growth hacking, internationalisatie en recruitment. Marcel Beemsterboer, de oprichter VakantieVeiling, is een van de mentoren die die dag meedraait.

Aan het einde van de dag krijgt de winnaar een investering van honderdduizend euro van Peak Capital in de vorm van een converteerbare lening. “Onder ‘founder friendly’ voorwaarden”, vertelt fondsmanager Johan van Mil tegen deze uitgave.

“Wij zijn een early stage-investeerder maar sommigen bedrijven zijn eigenlijk té jong voor ons. Om hen toch te helpen, organiseren we dit initiatief. Er zijn geen specifieke thema’s maar we richten ons op bedrijven die in SaaS-omgevingen en marketplaces werken.”

Foto: darkday (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond