Deel dit artikel
-

Peecho haalt groeigeld op voor internationale groei

Twee investeringsmaatschappijen nemen een belang in Peecho. De ‘online printmakelaar’ wendt het geld aan voor internationale sales en marketing.

Het Nederlandse Peecho heeft met deze financieringsronde 570.000 euro kapitaal opgehaald. De investeerders zijn Peak Capital en DHG Holding, gespecialiseerd in de grafische en communicatiesector. Hoeveel procent van de aandelen zij in handen krijgen, wordt niet bekendgemaakt.

De onderneming ging twee jaar geleden van start en bemiddelt tussen consumenten die hun digitale foto’s willen afdrukken in bijvoorbeeld fotoboeken of magazines of op t-shirts en ansichtkaarten. Klanten zijn Issuu, de Efteling, Kodak Gallery en Hyves. Zij laten hun eigen klanten foto’s insturen om af te drukken.

Peecho zoekt de dichtstbijzijnde drukker om de printopdracht uit te voeren. De gemiddelde commissie is twintig procent per order.

Exploitanten van websites, evenementen maar ook apps en games installeren een gratis Cloudprint-knop op hun site. Oprichter en directeur Martijn Groot: “Bezoekers kunnen nu je digitale content kopen als fysiek product. Wij regelen alles, van betaling tot wereldwijde bezorging. Je kunt je eigen prijs bepalen en de winst is voor jou. Zo makkelijk is het.”

Het nieuw verworven externe kapitaal wordt gebruikt om de Amazon Webservices gebouwde dienst internationaal uit te rollen. Dat manifesteert zich enerzijds in het afsluiten van partnerschappen, anderszijds in het zo breed mogelijk verspreiden van de Cloudprint-knop.

In eerdere instantie trok het bedrijf al groeikapitaal in een kleine financieringsronde, waar geen details over bekend zijn gemaakt, een krediet van het Ministerie van Economische Zaken.

Foto: Maarten Dirkse (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond