Deel dit artikel
-

Pensioenfonds ABP en KPN richten joint venture voor glasvezel op

Pensioenfonds ABP en KPN gaan met een investering van ruim 1 miljard euro de aanleg van glasvezel in bijna duizend dorpen en kleine woonkernen jaren eerder mogelijk maken.

Voor deze samenwerking gaan beide partijen een joint venture aan. Het nieuwe bedrijf is voor 50 procent in handen van KPN en voor de andere 50 procent in handen van APG, de pensioenuitvoerder van ABP.

Het bedrijf bouwt, exploiteert en onderhoudt een open netwerk, waarvan zowel KPN als andere aanbieders van telecomdiensten gebruik kunnen maken. De joint venture zal naar verwachting in het tweede kwartaal van start gaan, na goedkeuring van de toezichthouder

Eerder kondigde KPN aan om in de komende vijf jaar 2,5 miljoen huishoudens in grotere gemeenten van glasvezel te voorzien.

‘Bovenop de 2,5 miljoen aansluitingen die we zelf aanleggen is dit een enorme operatie,’ zegt CEO Joost Farwerck van KPN. ‘De oplossing van grote maatschappelijke opgaven als mobiliteit, duurzaamheid en werkgelegenheid is in hoge mate afhankelijk van de investeringen die wij nu doen in onze digitale infrastructuur.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond