Deel dit artikel
-

Pentagon weert makers van Google Maps

Google is niet langer welkom bij het Pentagon. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft zoekgigant Google verboden nog langer beelden te maken van militaire bases.

Dat meldt BBC News.

Volgens het Pentagon vormen gedetailleerde beelden van Amerikaanse militair grond een potentiële bedreiging voor de beveiliging.

Het besluit werd genomen kort nadat beelden van een militaire basis in Texas op Google Maps werden ontdekt. Volgens Google is er sprake van een misverstand. Het is nooit de bedoeling geweest om deze plek in Texas in beeld te brengen.

Het ministerie van Defensie onderzoekt momenteel of er meer foto’s in Google Maps te vinden zijn van militaire bases. Er is onduidelijkheid of gevraagd kan worden opnames te verwijderen wanneer deze zijn verkregen vanaf openbare straten.

De foto’s worden onder meer gebruikte voor Google Maps Street View. Hiermee wandelt de gebruiker virtueel door de straten van Amerikaanse steden. Er was al eerder ophef over deze dienst van Google. Sommige beelden zouden de privacy van personen schenden. Weblog Wired riep kort na de lancering van de service op om ongewone beelden op te sturen.

Zoekgigant biedt Google Maps Street View nog niet aan in Nederland.

Het is mogelijk verschillende data aan Google Maps en Earth toe te voegen. Via geotags kunnen bedrijven, instellingen en particulieren content (tekst, foto’s, video’s) op kaarten en satellietbeelden van Maps en Earth plaatsen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond