Deel dit artikel
-

Periscope staat doorgeven EK-wedstrijden niet toe

Periscope staat niet toe dat de dienst wordt gebruikt voor het doorgeven van voetbalwedstrijden die op televisie worden getoond, zoals het aanstaande EK. Ook andere live-uitzendingen die het auteursrecht schenden worden meteen afgekapt. Dat vertelde Kayvon Beykpour op The Next Web Conference.

De maker van Apples App van het Jaar (2015) vindt het ook ‘zonde’ om Periscope voor dit soort doeleinden te gebruiken. “Wij werken liever samen met bedrijven voor promoties. Zo heeft BMW een auto via Periscope gelanceerd.”

Het was volgens Beykpour stom toeval dat Twitter van de app hoorde en het bedrijf heeft gekocht. “We hadden vroege versies in kleine kring verspreid, maar die kring werd steeds groter.”

Twitter en Periscope worden wat Beykpour betreft niet geïntegreerd, ook al passen ze goed bij elkaar. “Beide apps gaan over real time informatie. Maar we geloven in doelgerichte apps. Het heeft ook even geduurd voordat we er zelf tevreden over waren. Er is toch een zekere angst als je in het wilde weg opnamen gaat maken. Je weet niet of je omgeving het op prijs gaat stellen, en of er wel voldoende kijkers zijn. Daarom zijn we op het idee gekomen dat kijkers hartjes sturen. Zo moedigen we het gebruik aan.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond