Deel dit artikel
-

De Persgroep koopt Hardware.info

De Persgroep Online wordt met de overname van Hardware.info eigenaar van de twee grootste techsites van Nederland. De uitgever was al eigenaar van Tweakers.

De overname vond vorige week plaats en wordt nu bekendgemaakt. Hoeveel geld met de overname gemoeid is, houden de partijen voor zich. Andere financiële details blijven ook onder tafel.

Tweakers en Hardware.info blijven naast elkaar en los van elkaar bestaan, maar gaan proberen synergieën te vinden. “Door samen te werken kunnen we dubbel werk besparen en daarmee nóg meer en betere tests en artikelen bieden voor jullie, onze lezers”, aldus de verkopende aandeelhouders Koen Crijns, Frank Everaardt en Eric van Ballegoie.

Fréderique van de Poll, directeur Tweakers en Hardware.Info, reageert tegenover Emerce: “Ze hoéfden het bedrijf niet te verkopen. Dit is het resultaat van een langere serie gesprekken waarbij we keken of en hoe we konden samenwerken.” Een gebrek aan ideeën voor de eigen toekomst had Hardware.info niet, maar de slagkracht om die te realiseren wel. Onder de vlag van de Persgroep kunnen ze wel over de benodigde middelen beschikken.

Over de aard van die plannen zwijgt Van de Poll vooralsnog.

De nieuwe Persgroep-dochter blijft zich voornamelijk richt op het testen en recenseren van hardware. Jaarlijks neemt het zo’n 1.500 producten onder de loep. Die resultaten worden niet alleen op de site gebruikt, maar ook door andere media. Daarmee behoort het Hardware.Info-testlab tot de grootste in Europa. Zusterbedrijf Tweakers heeft een enorm actieve en betrokken community als extra.

De hardwaresite heeft behalve in Nederland ook activiteiten in het Engelse en Duitse taalgebied. “Het is niet gezegd dat dit een eerste stap in een internationale expansie voor ons betekent, maar het is wel zo dat we nu bij internationale partijen aan tafel komen waar we eerst niet zaten”, aldus Van de Poll.

Hardware.info komt onder de verantwoordelijkheid van Tweakers-directeur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond