Deel dit artikel
-

Personal shopper Scottybons koopt Carmen West

De online personal shopper voor vrouwen, Scottybons, neemt branchegenoot Carmen West over. Onderneemster Noor de Bruijn slaat aan op het On Tour-concept waarbij Carmen West naar de werkplekken van haar vrouwelijke klanten toe rijdt met een truck vol kleding en paskamer.

Zojuist maakte De Bruijn de overname van Carmen West, per 1 juli, bekend. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Dit is de tweede overname in een half jaar tijd door Scottybons dat zelf ook nog maar een jaar bestaat. In februari werd concurrent B-Dressed ingelijfd. Dat bedient een andere doelgroep, maar is qua bedrijfsmodel vergelijkbaar.

Scottybons biedt sinds augustus 2016 persoonlijk stijladvies en kledingboxen op maat voor vrouwen. Op de online markt voor vrouwenmode is dat een nieuw concept, maar met kennelijk succes. De onderneemster meldt althans dat de omzet ieder seizoen verdubbelt en dat een op de drie klanten een terugkerende klant is.

Het vijf jaar oude Carmen West exploiteert drie winkelconcepten: een gewone webwinkel, een personal shopping-concept On Tour. Koper Scottybons ging overstag voor dat laatste concept. Daarbij rijdt Carmen West naar het kantoor van haar klanten toe als ware het een mobiele winkel met een brede selectie premium merken. De truck stond reeds voor de deur bij onder meer Accenture, FrieslandCampina, Google, ING en Vrumona. Binnen in aparte ruimtes wordt dan een tijdelijke pop up store opgezet.

De naam Carmen West zal verdwijnen. Het concept wordt geïntegreerd in de dienstverlening van Scottybons.

De Bruijn licht toe aan Emerce: “In de drukke seizoenen zijn we dan zo’n drie dagen per week onderweg. We komen dan op uitnodiging van het betreffende bedrijf. Die bieden dat vaak als een soort extra dienst naar hun medewerkers.”

De overname is gefinancierd uit de eigen cash flow. Scottybons trok tot op heden geen externe financiering aan, al sluit De Bruijn dat niet uit wanneer ze in de toekomst gaat opschalen. Met een schuin oog wordt reeds naar de Vlaamse markt gekeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond