Deel dit artikel
-

Personeel Albert Heijn leert programmeren

Albert Heijn organiseert volgende maand zijn eerste Code Camp, een bijeenkomst waarbij medewerkers leren programmeren. Alle personeel in de winkels kan zich ervoor inschrijven.

Deze week doet AH een oproep aan alle medewerkers in de winkels en afdeling Logistiek. Er is in deze fase ruimte voor 150 man, verdeeld over drie groepen, die vanaf volgende maand een eendaagse introductie kunnen krijgen in coderen en programmeren.

Het event vindt plaats bij bol.com in Utrecht en wordt georganiseerd met Code Avengers.

Anne-Wil Kip is verantwoordelijk voor de HR-strategie van Ahold Delhaize. Aan Emerce licht ze toe: “Voor ons is Code Camp een mooi middel om te kijken wat medewerkers van deze vaardigheden vinden, of ze enthousiast zijn en geïnspireerd raken en zich misschien wel verder willen ontwikkelen. Dat is ook zeker ook een doel: eventuele drempels om je te verdiepen in deze vaardigheden wegnemen, laten zien hoe leuk coderen kan zijn en wat je er allemaal mee kunt doen.”

Na bijeenkomsten in februari krijgen de deelnemers toegang tot een online omgeving waar ze verder kunnen oefenen met programmeren en online toepassingen. Daar kan de grootgrutter op termijn baat bij hebben.

Hanneke Faber, Chief e-Commerce & Innovation Officer: “Om te innoveren in e-commerce en online heeft Ahold Delhaize talent nodig, nu en in de toekomst. Dit talent trekken we aan door een goede werkgever te zijn en in te zetten op innovatie. Maar ook intern ontwikkelen we onze eigen mensen, onder andere door deze Code Camps, mede mogelijk gemaakt door de Gerrit Jan Heijn Foundation.”

Foto: TechCrunch (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Joost Cottyn

zou dit ook in België plaatsvinden?
Beste dank,

Joost Cottyn

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond