Deel dit artikel
-

Philips Audio gered door TPV (update)

TPV gaat de audio-activiteiten van Philips overnemen na het faillissement van Gibson Innovations. Omdat het Nederlandse dochterbedrijf van het Amerikaanse gitaarmerk ook failliet is, dreigden zestig medewerkers in Eindhoven en Amsterdam te worden ontslagen.

Sinds juni 2014 was het voormalige onderdeel van Philips in handen van het bekende gitaarmerk Gibson Brands. Dat krijgt ook een doorstart, maar wil niet verder met Philips.

Daarmee komt de audio in principe weer op de plek waar het altijd heeft gehoord. TPV heeft immers ook de licentie voor de productie en verkoop van Philips televisies. De producten liggen in elkaars verlengde. Ook onder Gibson werden de audioproducten op onder meer de IFA beurs in Berlijn samen met andere Philips producten gepresenteerd.

TPV werd gestart als joint venture van Philips met het bedrijf TPV Technology. Formeel worden alleen de huishoudelijke producten, zoals stofzuigers, nog door het ‘oude Philips’ vervaardigd.

Of alle banen behouden kunnen blijven is overigens niet zeker. De merkrechten zijn veiliggesteld, maar de zestig werknemers zijn vanwege het faillissement formeel ontslagen bij de Nederlandse tak van Gibson Innovations. De curator gaat, zo meldt Het Parool, hierover in gesprek met TPV.

De voorlopige merkovereenkomst gaat uit van een periode van vijf jaar. Het contract kan daarna stilzwijgend worden verlengd.

Deel dit bericht

1 Reactie

B.W. van de Put

Nu Philips uit de Gibson groep is gehaald doet TPV dan ook weer service aan audio apparaten van Philips ( o.a. de WAC3500)

Mvg,
Wim

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond