Deel dit artikel
-

Philips breekt verkoop Lifestyle Entertainment af

Audio, video en accessoires blijven voorlopig bij Philips. De voorgenomen verkoop aan het Japanse Funai is afgeblazen. Philips spreekt van contractbreuk.

Het Japanse bedrijf zou in de laatste fase hebben geweigerd de stappen te nemen om de transactie af te ronden. De verkoop van honderdvijftig miljoen euro was vrijwel rond.

De verkoop werd in januari aangekondigd. Producten voor audio, video en multimedia zouden gaan naar Funai Electric, die ze zeker vijf jaar op licentiebasis mocht gaan voeren. De videoactiviteiten zouden vanwege octrooien pas in 2017 overgaan. Het gaat bij Lifestyle Entertainment overigens niet om een zeer uitgebreide portefeuille artikelen. Philips maakte tot voor kort vooral audiosetjes, luidsprekers, hoofdtelefoons en dockingstations voor smartphones.

Met de verkoop zou Philips alleen nog huishoudelijke apparaten in eigen beheer gaan maken. De tv-activiteiten waren al afgestoten en ondergebracht bij de joint venture TP Vision.

Philips zet de activiteiten voort onder de naam WOOX Innovations, maar verkoop wordt nog steeds overwogen. Tegen Funai wordt een juridische procedure opgestart. Philips heeft al 25 jaar een relatie met Funai, onder meer voor distributie in de VS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond