Deel dit artikel
-

Philips breidt Android tv-lijn uit, nu ook met gebogen scherm

Philips (TP Vision) zet vol in op Androidtv-toestellen, met als belangrijkste argument dat die dezelfde snelle gebruikerservaring geven als smartphones. Op de IFA werden zojuist nieuwe nieuwe modellen gelanceerd, waaronder de eerste Ultra-HD van Philips met gebogen scherm.

Alle Philips 4K Ultra-HD-tv’s met Android zijn gecertificeerd door Google. Daardoor kan toegang worden geboden tot alle apps, diensten en content in de Google Play Store. Die Store is voor Philips geschikt gemaakt voor televisie.

Philips komt ook met een UHD 880 Media Player op basis van Android L. De UHD 880 gaat 249 euro kosten en moet begin 2015 uitkomen.

Het topmodel uit de tv-serie, van 139 en 164 centimeter, is volgens het bedrijf bedoeld voor de filmliefhebber. Ultra Resolution, de zogenoemde upscaling-functie van Philips, schaalt UHD-beelden (vier keer de resolutie van HDTV) op naar ‘bijna Ultra HD kwaliteit’. 1000 Hz Perfect Motion Rate Ultra moet garant staan voor soepel bewegende beelden, met name bij games, actiefilms en sportevenementen, zegt het bedrijf.

De Philips 8900 is de allereerste tv van Philips met een gebogen scherm. De 139 centimeter (55 inch) grote 4k Ultra-HD-tv beschikt over driezijdig Ambilight. Het bedrijf sluit daarmee aan op een trend die vooral Zuid-Koreaanse fabrikanten hebben ingezet.

Vanochtend onthulde Samsung op IFA niet minder dan zeventien nieuwe gebogen tv’s in verschillende prijsklasses en met schermformaten van 48 tot 105 inch. Het grootste model van 105 inch wordt sinds juli verkocht voor 200.000 euro.

Deel dit bericht

1 Reacties

chr van der poll

wanner is deze leverbaar in 40 of 46 inch

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond