Deel dit artikel
-

Philips demonstreert Google Glass concept

Nadat in augustus een Amerikaanse chirurg een operatie met Google Glass live naar een collega en groep studenten heeft gestreamd, is het nu de beurt aan Philips en Accenture om een werkend testmodel voor de operatiekamer te demonstreren.

Via het display van de slimme bril van Google kan de chirurg vitale functies controleren of tijdig reageren op ontwikkelingen tijdens de chirurgische ingrepen zonder zijn van de patiënt of de procedure af te wenden. Onderzoekers van het nieuwe Philips Digital Accelerator Lab, dat alle Philips-sectoren betrekt, ontwikkelden samen met onderzoekers van Accenture Technology Labs het eerste proof of concept.

Het onderzoek naar de Google Glass IntelliVue-oplossing is niet alleen gericht op de mogelijkheid om handenvrij te werken. Het gaat ook om de naadloze overdracht van patiëntgegevens tijdens medische procedures. Verder onderzoek kan duidelijk maken hoe artsen en anesthesiologen alle aandacht bij de patiënt kunnen houden, terwijl ze live de essentiële bewakingsgegevens van de patiënt in beeld krijgen. Ook zijn live-videoconferenties met andere chirurgen of medisch personeel mogelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond