Deel dit artikel
-

Philips gaat samenwerken met Internet of Things startups

Philips gaat samenwerken met de Amerikaanse accelerator Plug and Play Tech Center in Silicon Valley voor lichtinnovaties en de Internet of Things. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

De accelerator uit Sunnyvale met driehonderd aangesloten techstartups en 180 investeerders, zal samen met het Nederlandse bedrijf relevante startups selecteren op het gebied van sensordata, analytics, slimme steden en slimme verlichting. Het Plug and Play Tech Center richt zich volledig op Internet of Things (IoT).

Volgens Olivia Qiu, hoofd innovatie bij Philips Lighting, ‘pulseert Silicon Valley van de veelbelovende IoT startups’. Daarom wil Philips kijken of het deze externe kennis binnen de eigen bedrijfsmuren kan toepassen.

Door LED-verlichting te koppelen aan IP-netwerken, sensoren en software heeft de lichtindustrie zich al volledig getransformeerd, zegt Philips. ‘Licht vormt het hart van de Internet of Things’. Een voorbeeld is de samenwerking met supermarkt Carrefour in Lille, waarbij een experimenteel LED-systeem klanten naar de juiste schappen moet leiden. Philips begon dit jaar ook met de verkoop van lichtgevende tapijten, en langer geleden met appgestuurde lampen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Herman

Philips is echt goed bezig de laatste tijd, cijfers gaan goed, nieuwe product. Om trots op te zijn als echte hollander

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond