Deel dit artikel
-

Philips gaat met televisie in de cloud

Het Philips Smart TV-platform wordt uitgebreid met cloud-gebaseerde diensten. Daarmee betreedt het Nederlandse bedrijf de markt van over the top-diensten, oftewel televisie via internet.

TP Vision, de joint venture van Philips en TPV Technology, kondigde de diensten zojuist aan op de IFA in Berlijn.

Cloud TV moet volgens Philips televisie naar een hoger plan tillen door honderden lokale, internationale en themakanalen via internet naar Philips Smart TV’s te streamen. Daaronder bevindt zich een grote verscheidenheid aan premium- en non-premiumkanalen, waarvan de meeste gratis zijn. De Cloud TV-app op het Philips Smart TV-startscherm toont alle beschikbare kanalen, gerangschikt op genre en populariteit.

Het is voor het eerst dat een tv-fabrikant via zijn eigen Smart TV een compleet programmapakket aanbiedt, vergelijkbaar met de kabel. Een zenderoverzicht is nog niet beschikbaar.

Met Cloud Explorer kunnen op de Smart TV video’s, foto’s en muziekbestanden worden afgespeeld. De Cloud Explorer-app wordt ‘aangedreven’ door Dropbox; gebruikers die al bij de opslagdienst zijn geregistreerd, kunnen hun bestaande account gebruiken of een nieuw account aanmaken.

De diensten werken vooralsnog alleen op Philips Smart TV’s die vanaf 2012 zijn verschenen.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Johan

Goede zet van Philips, lekker vernieuwend en zeker iets wat kan aanslaan

Niels

Ja zeker een goed initiatief van Philips.

Don van Riet

Mits ze er een voldoende processor power en een stabieler software platform dan vroeger onder zetten natuurlijk. Philips heeft altijd ideeën genoeg (Smart TV komt dacht ik van hen), maar in de uitvoering lopen ze altijd achter op de concurrent.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond