Deel dit artikel
-

Philips gelooft heilig in internet der dingen

CEO Frans van Houten van Philips ziet grote kansen voor de Internet of Things. Dat vertelde hij aan CNBC tijdens het World Economic Forum in Davos.

Van Houten denkt dat Internet der Dingen de koppeling wordt tussen medische (monitorapparatuur) thuis en het ziekenhuis. “Welke technieken we ook toepassen, we hebben altijd professionals nodig. Maar we zien grote kansen om al die systemen elkaar te koppelen.”

Philips presenteerde deze week onder de naam Healthcare Informatics Solutions & Services Business Group een nieuwe businessunit binnen de Healthcare-tak die zich volledig gaat richten op informatie en diensten voor de zorgsector. Het is een consultancytak die ziekenhuizen en medische instellingen wil ondersteunen, ook met de internet der dingen. Jeroen Tas, Chief Information Officer van Philips, wordt directeur van de afdeling.

Philips zal volgende week dinsdag zijn kwartaalcijfers bekendmaken. Die over het derde kwartaal overstegen elke verwachting. De divisie Healthcare had het in het derde kwartaal overigens moeilijk. Er zijn twee procent minder orders genoteerd en de omzet bleef vlak. Wel verbeterde het bedrijfsresultaat in deze divisie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond