Deel dit artikel
-

Philips start cloudgebaseerde gezondheidprogramma’s voor consumenten

Philips heeft op IFA in Berlijn de eerste in een reeks gezondheidsprogramma’s aangekondigd die consumenten in staat moeten stellen meer de regie te nemen over hun gezondheid. Met inzet van apps.

Elk programma omvat door Philips ontwikkelde meetinstrumenten voor connected health: op apps gestoelde, gepersonaliseerde gezondheidsprogramma’s en cloudgebaseerde gegevensopslag.

De programma’s zijn ontwikkeld binnen het zogenoemde Philips HealthSuite Digital Platform, dat gegevens van diverse instrumenten en uit verschillende bronnen over onder meer gezondheid verzamelt en analyseert.

De meetinstrumenten die de informatie vergaren, werken met Bluetooth en maken draadloos verbinding met de Philips HealthSuite Health-app.

Vandaag toonde Philips onder meer een health watch, een ‘connected’ horloge met optische hartslagsensor en versnellingsmeter voor het ‘volgen’ van de leefstijl. Het meet continu en automatisch een groot aantal verschillende biometrische eigenschappen, waaronder hartslagfrequentie, activiteit en slaappatronen.

Een ander nieuw apparaat is de Philips-bloeddrukmeter voor de bovenarm – een oplaadbaar hulpmiddel zonder slang waarmee systolische en diastolische bloeddruk en hartslagfrequentie kunnen worden gemeten. Voorzien van een groot scherm met achtergrondverlichting.

Er is ook een Philips-bloeddrukmeter voor de pols, een kleiner en gemakkelijk draagbaar hulpmiddel dat kan worden opgeladen via USB.

Tot slot is er een Philips-weegschaal die het gewicht meet en via bio-impedantieanalyse een inschatting maakt van de vetmassa en de BMI berekent.

Het HealthSuite Digital Platform is er overigens niet alleen voor consumententoepassingen. Philips toonde vandaag ook het Philips Lumify mobiele echosysteem. Dit is een apparaat voor afdelingen spoedeisende hulp en andere klinische settings.

De eerste gezondheidsprogramma’s zijn vanaf oktober 2015 in Duitsland verkrijgbaar en in 2016 op andere markten.

Opvallend genoeg had Samsung vanochtend een bijna identiek thema bij de kop genomen, maar dan gericht op slaap. Als onderdeel van zijn SmartThings programma werd een slaaptracker SleepSense gelanceerd, die ook men andere huishoudelijke apparaten samenwerkt. Als je voor de buis in slaap valt, zal de Smart TV zich uitschakelen.

De tracker kan onder het matras worden geplaatst, onder meer om bewegingen te analyseren. Samen met hoogleraar Christos Mantzoros van Harvard Medical School is een gezondheidsprogramma opgesteld. Ook hierbij wordt een app gebruikt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond