Deel dit artikel
-

Philips komt met OLED-tv

TP Vision, het bedrijf achter de Philips televisies, wil nog dit jaar zijn eerste OLED-televisie lanceren. Dat maakte Danny Tack van Philips donderdag bekend op een perspresentatie van het bedrijf in Brussel.

Deze nieuwste schermtechniek wordt al langer gebruikt voor schermen in smartphones, maar vanwege de hoge prijs en het lastige productieproces is het aantal OLED-televisies tot nu toe maar mondjesmaat verkrijgbaar. In 2009 zagen we al enkele kleine modellen, pas sinds 2013 zijn er volwassen maten te koop. Voor forse prijzen helaas.

OLED-schermen zijn niettemin superieur aan LED. De contrasten zijn beter en de schermen hebben een grotere kijkhoek.

Philips demonstreerde donderdag al een 55 inch OLED-scherm in Brussel. LG Display gaat volgens Tack de schermen leveren. Wie weet lukt het Philips tijdens de IFA in Berlijn (begin september) een eerste OLED-scherm te presenteren.

Voorlopig zullen we het nog even moeten doen met Ultra HD-resoluties, HDR-ondersteuning en zoals te doen gebruikelijk Ambilight-lampen aan de randen. De meeste nieuwe tv’s van Philips die gisteren werden gepresenteerd draaien op Android TV.

Capture

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond