Deel dit artikel
-

IFA: Philips lanceert ook in Nederland slimme tandartsdienst

Philips lanceert mogelijk volgend jaar in Nederland een slimme tandarts-dienst, waarbij gegevens van een elektronische tandenborstel worden gedeeld met experts. Patiënten kunnen daarnaast met een app ook foto’s van hun gebit opsturen.

Philips kondigde de dienst Philips Sonicare Solutions Teledentistry Service donderdag aan op de IFA voor de Duitse markt, maar hij draait al enkele weken in de VS.

Sonicare tandenborstels geven gebruikers al advies op basis van hun poetsgedrag, maar de koppeling met een adviespraktijk is nieuw.

De gebruiker hoeft enkel één tot zes foto’s van zijn of haar gebit en tandvlees via een smartphone door te sturen met de Philips Sonicare-app, en hij of zij ontvangt binnen 24 uur een consult op afstand.

De Philips Sonicare-app dient daarbij als ‘virtuele hub’ waarmee gebruikers hun mondverzorging dagelijks kunnen beheren en poetsinformatie kunnen delen.

Een woordvoerder vertelde aan Emerce dat het zakelijke model nog nader wordt onderzocht. Het zou bijvoorbeeld onderdeel van een verzekering kunnen worden. In de VS zijn veel mensen niet verzekerd en is de dienst uit oogpunt van preventie interessant.

De dienst wordt eind dit jaar in Duitsland uitgerold, daarna in Engeland en Nederland.

Philips Healthcare toonde gisteren ook een nieuwe versie van Philips SmartSleep. Dankzij twee kleine sensoren en algoritmes volgt de SmartSleep de slaapfases van een persoon door de nacht heen. Wanneer periodes van diepe slaap worden gedetecteerd, worden geluidstonen op maat geproduceerd op basis van kunstmatige intelligentie. Een bijbehorende app houdt een logboek bij.

Deel dit bericht

1 Reactie

Frank Loots - Stool Commerce

Hoe mooi!

Mij pa was tandarts en werkte nog met de ouderwetse kaartenbak voor al zijn patiënten. Hij kende iedereen van kleins af aan en als volwassene kwamen ze dan nog steeds bij hem in de praktijk. Hij kende iedereen bij naam en was persoonlijk begaan. Hij was echter wars van automatisering.

Binnenkort delen we via een slimme tandenborstel onze “poetsdata” en stuurt de tandenborstel een gebitsfoto door naar de tandarts. Ik vind het geweldig, mijn pa had het vast minder gevonden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond