Deel dit artikel
-

Philips partnert met Nest

Philips is een van de vijftien nieuwe partners die zich aansluiten op Nest, Googles platform voor domotica.

Als de geavanceerde rookmelder van Nest in huis rook of vuur bespeurt dan geeft hij een seintje aan de Philips Hue-lampen. Die gaan vervolgens indringend knipperen om de bewoners te alarmen over het dreigende gevaar.

Dit is Philips’ eerste implementatie binnen het Works with Nest-programma van de Google-dochter. Het bedrijf maakt vandaag de namen van vijftien nieuwe hardwarepartners bekend op elektronicabeurs CES in Las Vegas.

Nest ontwierp afgelopen paar jaar twee producten: een intelligente thermostaat en een rookmelder. Afgezien van het elegante uiterlijk zijn deze apparaten vooral anders in het feit dat ze ‘connected’ zijn. Ze zijn met internet verbonden met een cloudgebaseerd systeem. Dat kan rekenen, interpreteren en laat zich op afstand bedienen.

Nest rekent voor partner Partner Chargepoint bijvoorbeeld uit wanneer de piektarieven voor energie zijn. De consument kan met die informatie besluiten om zijn elektrische auto even niet op te laden om kosten te besparen.

Voip-provider Ooma gebruikt de bewegingsdetector in de Nest-apparten om te zien wie wel of juist niet thuis is maar kan ook automatisch noodtelefoontjes plegen als er brand dreigt.

Volgens Google gebruikt iedere tiende koper van een Nest-apparaat ook al een connected toestel van een andere fabrikant in combinatie met zijn hardware. Works with Nest is bedoeld om een breed platform van met elkaar verbonden domotica te creëren op basis van standaarden.

Foto: Scott Cawley (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Kjeld

De Nest ondersteund geen OpenTherm (modulerende) regeling #fail
https://forum.essent.nl/topic/237-nest-opentherm/?p=15074

Alleen Aan/Uit (vol gas) is echt 1999.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond