Deel dit artikel
-

IFA: Philips sluit Smart TV-deal met YouTube

YouTube Rentals, de filmverhuurdienst van Google, komt op Smart TV’s van Philips. Hoewel het geen exclusieve overeenkomst is, is Philips wel een van de eerste tv-fabrikanten die de dienst in Europa mogen aanbieden. Dat maakte het bedrijf vanmiddag bekend op IFA in Berlijn.

Philips presenteerde vandaag zijn nieuwste toestellen die als onderdeel van TPVision zijn ontwikkeld, de joint venture met TPV Technology. Daarin heeft Philips een belang van dertig procent.

Naast de YouTube-dienst lanceerde Philips ook een universele betaaldienst voor apps, Smart TV Payment. De consument hoeft zich maar een keer aan te melden om af te rekenen voor verschillende diensten. Een viercijferige code volstaat om creditcardaankopen te doen en binnen apps een zogenoemde pre-paid wallet te gebruiken.

Nieuw in de toestellen van Philips is een Social App. Facebook- en Twitter-apps voor Smart TV bestonden al, maar gebruikers konden of alleen tv-kijken of de discussies via sociale media kijken. Via picture in picture, verschijnt de app nu naast het tv beeld zelf.

Philips maakte ook bekend dat bijna een miljoen gebruikers de MyRemote-app voor Android en iOS hebben gedownload. In de volgende versie kan de consument een film of tv-programma ‘meenemen’ op tablet of smartphone om ergens anders in huis verder te kijken. De nieuwe app komt eerst beschikbaar voor iOS. Een Android versie volgt.

Het Smart TV-platform omvat meer dan 1.500 apps. Per land ligt het aanbod rond de tachtig.

Zaterdag op Emerce.nl een interview met Albert Mombarg, hoofd Smart TV van Philips.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond