Deel dit artikel
-

Philips stoot settopboxen af

Philips verkoopt de divisie die opzetkastjes maakt en zijn netwerkoplossingen aan het Britse Pace Micro Technology, een belangrijke leverancier van decoders.

In ruil daarvoor krijgt Philips 70 miljoen aandelen in Pace, waarmee het Eindhovense bedrijf voor 23 procent aandeelhouder wordt. De waarde van Pace wordt daarmee geschat op 90 miljoen euro.

Samen hopen de bedrijven de belangrijkste leverancier ter wereld van decoders te worden. Philippe Alcares, directeur van Philips Home Networks, zegt dat dit het moment is voor zo’n samenwerking voordat er een consolidatie optreedt. Jaarlijks zullen de ondernemingen zo’n 8,5 miljoen decoders voor satelliet en IPTV oplossingen leveren.

Beide divisies zetten op dit moment 425 miljoen euro om. De 335 werknemers blijven hoofdzakelijk in Frankrijk werken. Philips behoudt een deel van Home Networks, namelijk internet telefonie en en DECT toestellen. Die worden onderdeel van Consumer Lifestyle sector. Volgens een woordvoerder blijven ook producten als internet radio en draadloze muzieksystemen bij Philips. "Alleen routerproducten gaan naar Pace."

Deel dit bericht

1 Reactie

hugo

Twee nuasnces:Het belang van 23% vertegenwoordigt een waarde van 90mDe divisie in Frankrijk die overgaat zet zo'n 425m om

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond