Deel dit artikel
-

Philips en TU/e nemen initiatief voor digitale innovatie voor gezondheidszorg, verlichting en datawetenschap

Philips en de TU/e gaan een grootschalig strategisch samenwerkingsverband aan gericht op de versnelde ontwikkeling van digitale innovaties op het gebied van gezondheidszorg, verlichting en datawetenschap (‘data science’). Dit leidt tot 70 extra promotieplaatsen.

De twee partners zetten een programma op waarin onderzoekers samen nieuwe digitale technologieën zullen ontwikkelen onder ‘realistische omstandigheden’. Het doel is om oplossingen te vinden voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals betaalbare toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen voor dichtbevolkte steden, het voorkomen van hart- en vaataandoeningen en de behandeling van verschillende vormen van kanker.

Het innovatieprogramma omvat geavanceerde testomgevingen waarin onderzoekers hun digitale technologieën kunnen testen en valideren. Dit moet zorgen voor een versnelde ontwikkeling van nieuwe geïntegreerde oplossingen op het gebied van gezondheid, ‘big data’ en verlichting.

Het samenwerkingsverband stelt de TU/e in staat om extra promotieplaatsen aan te bieden voor ruim 70 promovendi. Hun onderzoeksresultaten zullen worden gebruikt voor zowel wetenschappelijke als onderwijsdoeleinden. In totaal zullen ruim 200 onderzoekers, hoogleraren, promovendi en studenten nauw samenwerken.

Philips en TU/e zijn gevestigd in het hart van de Brainport-regio en kunnen daarom naar eigen zeggen ‘uitstekend profiteren’ van de sterke punten van het regionale ‘ecosysteem’.

De topsector High Tech Systems en Materialen (HTSM) ondersteunt dit initiatief en wil het via de TKI (Topconsortia voor Kennis en Innovatie) regeling en het TKI HTSM financieel steunen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond