Deel dit artikel
-

Philips Videopac in het zonnetje gezet

Herinnert u zich deze nog? Ook Philips meende ooit een gooi te kunnen doen naar de game-industrie en introduceerde eind jaren zeventig de Videopac. Vandaag gaat in het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle een nieuwe tentoonstelling rond de Videopac van start.

Eind jaren zeventig bracht het Nederlandse Philips de Videopac G7000 op de markt. Deze behoorde net als zijn tegenhanger, de Atari 2600, tot de eerste spelcomputers die werkten met game cartridges. De Videopac G7000 (Odyssey in Amerika) werd zoals de meeste apparaten in die tijd op de televisie aangesloten.

Korte tijd daarna introduceerde Philips echter ook een variant met een ingebouwd zwart/wit beeldscherm; deze spelcomputer ging door het leven onder de naam Videopac G7200.

Er staan in Zwolle ruim dertig verschillende Videopac spelcomputers opgesteld, waarvan de meeste afkomstig zijn uit de privé collectie van gameverzamelaar Bas Kornalijnslijper, waaronder een serie zeldzame Braziliaanse spellen.

De interactieve tentoonstelling zal tenminste tot eind van het jaar te bewonderen zijn.

Deel dit bericht

2 Reacties

Lex

Hallo, ik heb ook een philips videopac van de zolder afgehaald met de doos. Het probleem is dat er op de voeding de grootste batterij gelekt is. Ik wil hem vervangen, maar weet de naam niet van de batterij. Weet er misschien iemand welke batterij dit is en hoe die genoemd word?

Ad

Lex, dat zijn geen batterijen maar weerstanden, ik heb nog nooit van een voeding gehoord waarbij batterijen gebruikt werden. Dat lekkende spul is tevens slecht voor je gezondheid, losse voedingen worden hier en daar aangeboden op internet en die weerstanden zijn ook wel te vervangen; alleen zou ik dit door een expert laten doen als je er zelf geen verstand van hebt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond