Deel dit artikel
-

Philips-televisies gaan zenders via iPad doorgeven

Philips lanceert in de tweede helft van dit jaar een nieuwe technologie Wifi Smart Screen, waarmee zenders via WiFi op een iPad kunnen worden doorgegeven.

Oplossingen waarbij iPad content op een tv-scherm te zien zijn, bestonden al, maar nu keert Philips voor zijn nieuwste toestellen de rollen om. Bij aanschaf van de nieuwe 6000 en 7000 serie televisies kan ook via de iPad televisie worden gekeken.

Kabelaar Ziggo biedt sinds enkele maanden de mogelijkheid om via de iPad televisie te kijken. Het signaal van de publieke omroep en de twee commerciële zenders RTL en SBS wordt via internet aangeleverd. Voor doorgifte moest de kabelaar aparte overeenkomsten met rechtenhouders afsluiten. Ziggo onderhandelt ook over doorgifte van buitenlandse zenders. Ook UPC werkt aan dit soort mogelijkheden.

Philips lijkt met zijn oplossing de kabelaars te passeren, al zijn er volgens de woordvoerder wel wat beperkingen. De tv moet aanstaan en alleen de op de televisie geselecteerde zender kan via de iPad worden weergegeven. Een andere zender selecteren op de iPad zelf is niet mogelijk. Andere bronnen, via HDMI, worden niet ondersteund.

“We respecteren verder de copy once of no copy bits in het digitale signaal”, zegt de woordvoerder van Philips. “Concreet betekent dit dat als Ziggo of een andere kabelaar doorgifte blokkeert, we dit zullen respecteren.”

Deel dit bericht

1 Reactie

nils

Ook Panasonic heeft deze functie op een aantal nieuwe modellen. Daarbij kan je echter wel van kanaal wisselen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond