Deel dit artikel
-

PIA grootste bureaugroep Duitsland door overname

Een verrassing op de Duitse markt voor internetbureaus. Een van de grootste marktpartijen, PIA, koopt de bijna net zo grote branchgenoot UDG. NA de fusie zijn de twee marktleider met een gezamenlijke omzet van ruim honderd miljoen euro.

PIA maakt bekend dat het stadsgenoot United Digital Group (UDG) uit Hamburg heeft overgenomen. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, houden de partijen voor zich. Verkopend grootaandeelhouder (96%) is het Zweedse investeringsfonds EQT.

Met de transactie verwerft de nieuwe eigenaar UX-expertise van vierhonderd medewerkers. Zelf heeft PIA een personeelsbestand van 750 man, verdeeld over de sublabels Appico, blueSummit, DELASOCIAL, DYMATRIX, econda, Feed Dynamix, .muse49, Performance Media, SEVEN SQUARED en TAB. Met die bedrijven richt het zich met name op datagedreven marketing.

Volgens het bureauoverzicht van BVDW hebben beide partijen een omzet van tussen de 65 en 70 miljoen euro.

PIA en UDG komen voort uit de fusie van verschillende, losse internetbureaus. Dept voert in Duitsland eenzelfde strategie en schoof zijn Duitse bureaus, waaronder Superreal uit Hamburg, onlangs ook onder de merknaam Dept.

De toezichthouder moet de geplande overname nog goedkeuren.

Foto: Carsten Frenzl (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond