Deel dit artikel
-

Picnic investeert 100 miljoen euro in uitbreiding

Picnic krijgt 100 miljoen euro van diverse investeerders waaronder De Hoge Dennen, Hoyberg en NPM Capital om het concept landelijk uit te rollen. Het bedrijf verwacht 10.000 nieuwe banen te creëren.

Picnic wil vijf distributriecentra laten bouwen, plus lokale 70 hubs. Er komen 2000 elektrische voertuigen voor bezorging, zo maakte het bedrijf zojuist bekend in Amsterdam.

Op welke termijn men dat wil realiseren is nog niet duidelijk, maar de versnelling wordt ingezet. “We zien dat de behoefte veel groter is dan we zelf hadden vermoed.”

Het gaat om een investering op de lange termijn. De uitbreiding vindt plaats vanuit de Randstad. Volledige landelijke dekking is vermoedelijk niet mogelijk. In dunbevolkte gebieden wordt bezorgen te duur.

Picnic realiseert nu 30 miljoen euro omzet, dit jaar moet dat 100 miljoen worden. In iedere stad waar Picnic zich vestigt wordt al winst gedraaid. Maar die verdiensten zullen de komende tijd nog in de infrastructuur worden gestoken.

De actieradius van de distributiecentra en hubs wordt nu nog bepaald door versartikelen, zegt bestuurder Frederik Nieuwenhuys tegen Emerce. “De bezorgers mogen niet te lang onderweg zijn”. Hubs inrichten als ophaalcentrum is overwogen, “maar de ervaring in Amersfoort leert dat daarvoor weinig belangstelling bestaat.”

Picnic overweegt ook uitbreiding in het buitenland, maar niet op de korte termijn.

De app speelt een enorm belangrijke rol in het succes, zegt Michiel Muller, één van de vier ondernemers achter de internetsupermarkt. “Mensen gebruiken het als een boodschappenlijst, we zien dat die app de hele dag wordt bijgewerkt, ook tijdens de reclame van GTST.”

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Hans Willems

Picnic is een boeiend concept en bedrijf en ben benieuwd hoe ze zich verder gaan ontwikkelen. Interessant dat de app een belangrijke rol in het succes speelt. Ik heb me aangemeld voor een seminar met Daniel Gebler (de CTO van Picnic). Ik weet niet of er nog plaatsten zijn maar wellicht ook interessant voor andere lezers. Link: https://pages.xebia.com/seminar-the-next-steps-in-e-commerce

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond