Deel dit artikel
-

Picnic start gerobotiseerd dc in Utrecht

Picnic gaat in Utrecht een volledig gerobotiseerd distributiecentrum bouwen, waarvoor het bedrijf 250 miljoen euro aan financiering heeft opgehaald.

Het dc op een bestaand industrieterrein moet binnen twee jaar klaar zijn. Het gebouw staat er al. Er komen zo’n duizend mensen te werken die 150.000 klanten kunnen bedienen.

Picnic presenteerde de plannen voor pers en personeel zojuist in zijn hoofdkantoor in Amsterdam.

Het nieuwe distributiecentrum heeft 42.000 vierkante meter vloeroppervlak en gebruikt de ‘modernste technologie’.

Er is door een team van robotics-specialisten bij Picnic ‘jarenlang’ gewerkt aan de technologie, die gebruikmaakt van eigen software gebaseerd op kunstmatige intelligentie.

Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers volgens Picnic efficiënter en ergonomischer werken. Het centrum is in zijn soort een van de grootste ter wereld en bevat onder meer honderd volledig geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines, die speciaal door Picnic zijn ontwikkeld.

Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 200.000 kratten om producten op te slaan.

Volgens Picnic verschilt het nieuwe dc ook van het gemechaniseerd distributiecentrum voor houdbare producten van Albert Heijn in Zaandam. Dat dc is er voor de belevering van winkels.

Picnic wacht niet met uitbreiden in Nederland totdat het dc gereed is. Het bedrijf levert inmiddels aan honderd steden in Nederland en Duitsland met een omzet van 300 miljoen euro. Er rijden bijna duizend elektrische voertuigen rond.

Alle bestaande aandeelhouders doen mee aan de nieuwe financieringsronde en ABN AMRO verstrekt een lening.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond