Deel dit artikel
-

Picnic bouwt geautomatiseerd distributiecentrum in Ridderkerk

Online supermarkt Picnic bouwt in Ridderkerk, oostelijk onder Rotterdam, een nieuw volledig geautomatiseerd distributiecentrum.

Het zou het tweede geautomatiseerde distributiecentrum worden. In Utrecht wordt nu, voor een bedrag van tussen de 100 en 150 miljoen euro, de eerste gebouwd. Die in Ridderkerk wordt met 42.000 m2 een slag groter en zal in de loop van 2022 in bedrijf komen.

In de directe omgeving van de nieuwe locatie, Rotterdam-Zuid, Ridderkerk en Barendrecht, woont ongeveer driehonderdduizend man.

Picnic gebruikt bij Heijplaat, ten westen van Rotterdam onder de Maas, sinds 2018 een locatie met zo’n veertienduizend vierkante meter. Het is niet duidelijk wat daarmee gaat gebeuren.

Inmiddels is de online supermarkt de grootste na AH.nl, met 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen, en werkt het ook in België, Duistland en Frankrijk.

Het Financieele Dagblad rekent voor dat Picnic zijn omzet verdubbelde in 2020 naar vijfhonderd miljoen euro. Dat moet dit jaar nog eens verdubbelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond