Deel dit artikel
-

Picnic breidt bezorging in Amsterdam uit

Online supermarkt Picnic breidt het bezorggebied in Amsterdam flink uitgebreid. Vanaf februari kunnen inwoners van Noord en Zuid bij Picnic bestellen.

Amsterdam staat al op de zesde plek als het gaat om het aantal huishoudens dat in een stad van Picnic gebruikmaakt, afgezet tegen het aantal inwoners. In Zuidoost en de Rivierenbuurt wordt 55 procent meer besteld dan gemiddeld in Amsterdam, onder meer doordat veel biologische producten werden toegevoegd. In Duivendrecht, waar veel bedrijven zitten, wordt relatief het minst besteld.

Picnic begon maart 2018 in Amsterdam met 15 wagentjes en 40 bezorgers, inmiddels is dat gegroeid tot 60 wagentjes en 200 bezorgers. Eind 2019 moet dit gestegen zijn naar 120 wagentjes en 400 bezorgers.

Van de Amsterdamse huishoudens kan na de uitbreiding naar Noord en Zuid bijna 90 procent van de websuper gebruikmaken. Alleen in de grachtengordel komt Picnic nog niet.

Het best verkochte product in Amsterdam was in 2018 halfvolle melk, gevolgd door bananen, komkommer, mineraalwater zonder koolzuur en scharreleieren. IJbier, sojamelk, halloumi en Griekse yoghurt werden in Amsterdam minstens vier keer zoveel verkocht als in de rest van Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond