Deel dit artikel
-

Picnic breidt uit naar Apeldoorn

Websuper Picnic heeft Apeldoorn toegevoegd aan zijn netwerk. De online supermarkt heeft een hub gevonden van waaruit de karretjes boodschappen aan huis bezorgen.

De uitbreiding naar Apeldoorn is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar in diverse Brabantse steden van start is gegaan. In 2018 steeg het aantal klanten naar ruim 275.000, verdeeld over 70 Nederlandse steden.

Apeldoorn stond al langer op de planning van de online supermarkt, maar een geschikte hub bleek een ‘uitdaging’. Uiteindelijk is een locatie aan de Kanaal Noord 180 in Apeldoorn gevonden.

Boodschappen worden bezorgd vanaf begin juni, met acht elektrische bezorgwagentjes en 25 bezorgers. Eind 2019 moet het aantal zijn gegroeid naar 20 karretjes en 60 bezorgers.

Vanaf eind mei levert Picnic ook in Deventer. Dat wordt het startpunt van Picnics uitbreiding naar het Oosten en Noorden.

In een interview met de Levensmiddelenkrant zegt medeoprichter Michiel Muller dat in steden waar Picnic een jaar actief is, men 80 procent van het marktaandeel van onlinebezorging in handen heeft.

Toch wordt er nog flink verlies geleden, maar volgens Muller is het verlies vandaag de winst van morgen. ‘Een hub is na zes maanden winstgevend, want dan worden er voldoende orders verwerkt, zodat we de huur en werknemers kunnen betalen. Het is nu alleen nog wachten tot de hele business winstgevend is.’

Foto Picnic

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond