Deel dit artikel
-

Picnic wil expansie naar Engeland en Frankrijk

Online supermarkt Picnic wil uitbreiden naar Engeland en Frankrijk en geeft het idee dat die landen niet de laatste nieuwe gebieden zijn.

Want, zo vraagt oprichter Joris Beckers zich in een interview met het FD af, waarom zou het model uit Nederland niet ook in Engeland, Frankrijk, Spanje of Polen werken.

Met een nieuwe inkooppartner wil Beckers de schaal van zijn bedrijf vergroten van een Nederlands naar een Europees werkend bedrijf. De Nederlandse partner Superunie, waar ook Dirk en Boni lid van zijn, wordt ingeruild voor het Duitse Edeka. Dat heeft een aanzienlijk grotere schaal om inkoopvoordelen mee te realiseren.

Edeka is overigens ook voor 35 procent aandeelhouder in de Duitse tak van Picnic. Samen bedienen zij op die markt inmiddels zo’n dertig steden.

Het is niet duidelijk of Picnic op zijn nieuwe markten ook lokale partners zoekt als investeerder. De Nederlanders zouden in die context technologie en logistieke kennis inbrengen, de partner de marktkennis en -contacten.

In Engeland zou Picnic als nieuweling recht tegenover een vergelijkbaar succesverhaal staan: Ocado, ook een louter online werkende supermarkt. Ocado haalde onlangs nog een miljard euro nieuw groeigeld op.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond