Deel dit artikel
-

Picnic haalt tientallen bezorgauto’s van de weg na reeks van branden

Websuper Picnic haalt uit voorzorg tientallen bezorgauto’s van de weg, nadat een aantal afgelopen weekend bij een brand in Almelo werd verwoest. Er bestaat een vermoeden dat er kortsluiting in een van de elektrische wagens is ontstaan.

De auto’s die van de weg zijn gehaald zijn uit dezelfde serie als de afgebrande voertuigen.

Het gaat volgens NRC om wagentjes in onder meer Almelo, Doetinchem, Harderwijk, Heerenveen en Leeuwarden.

Picnic wil de karretjes vervangen en verwacht daar twee tot drie weken voor nodig te hebben. Het bedrijf vreest de bestelling van enkele duizenden klanten te moeten annuleren.

Er waren al eerder aanwijzingen dat de wagens van Picnic niet veilig zijn. Vorig jaar ontstond er ook al brand in een Picnic hub in Roosendaal, waar zestien Picnic-wagentjes stonden gestald.

In maart brak er brand uit in een bedrijfspand van Picnic op het bedrijventerrein aan de Franse Kampweg in Bussum. De brandweer heeft een rokend voertuig naar buiten geduwd en zo overslag van de brand weten te voorkomen.

In de loods van het Picnic aan de Fagotweg in Middelburg heeft vorige maand nog een bedrijfsbusje in brand gestaan. Bij de loods van Picnic aan het Marktplein in Zwaagdijk-Oost is vorige maand eveneens brand uitgebroken. Eén van de elektrische bezorgwagens vatte vlam. Een derde Picnic bezorgauto vloog in brand in het distributiecentrum van het bedrijf aan de Fuutlaan in Eindhoven. Dat gebeurde tijdens het opladen van de accu. De loods stond vol rook.

De bezorgwagens zijn niet door Picnic zelf ontwikkeld, maar worden geleverd door Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit, importeur en dealer van elektrische bedrijfswagens van het merk Goupil.

Deel dit bericht

1 Reactie

Joshy - Tue

Alweer n Frans electrisch voertuig dat steeds vlam vat; in Parijs rijden veel Franse bussen die regelmatig vlam vatten, wat is hier toch aan de hand?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond