Deel dit artikel
-

‘Picnic heeft online marktaandeel van bijna 9 procent’

Voor het eerst komt websuper Picnic duidelijk naar voren in het onderzoek dat kennisplatform Supermarkt & Ruimte elk half jaar laat uitvoeren onder 1500 consumenten. Het jonge bedrijf heeft een online marktaandeel van bijna 9 procent.

Dit ging met name ten koste van het online marktaandeel van Albert Heijn. Het online marktaandeel van Jumbo groeide het afgelopen half jaar met 7 procentpunt.

Uit de vierde meting blijkt dat momenteel 1,3 procent van de supermarktomzet (consumenten) via het onlinekanaal gaat. Hiermee is het aandeel ten opzichte van een half jaar geleden stabiel gebleven.

De online omzet van supermarktbestedingen door gezinnen bedraagt op dit moment circa 450 miljoen. De totale groei van de omzet van fysieke supermarkten op jaarbasis (660 miljoen) is veel groter dan de totale online markt (450 miljoen). De totale supermarktomzet bedraagt circa 36 miljard.

De belangrijkste doelgroep is nog altijd gezinnen met kinderen, merendeels woonachtig in het westen van het land. De waardering onder de gebruikers is overigens hoog te noemen en begeeft zich tussen de 7,5 en 8,5. Deze waardering groeit per meting.

De frequentie waarmee de gemiddelde consument online supermarktaankopen doet, ligt echter nog steeds erg laag: Bijna de helft van deze doelgroep bestelde langer dan twee weken geleden voor het laatst een supermarktproduct online.

Bijna de helft van doelgroep is georiënteerd op Albert Heijn en 18 procent op Jumbo. De gemiddelde besteding per online bestelling bedraagt 78 euro en nam het afgelopen half jaar niet toe.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond