Deel dit artikel
-

Picnic neemt retourzendingen wehkamp mee

Online supermarkt Picnic gaat retourzendingen van warenhuis wehkamp meenemen na het afleveren van de boodschappen bij een klant. Daartoe wordt een begin gemaakt met een proef in Amersfoort. De supermarkt zet een stap richting een nieuw, gepland verdienmodel.

Zojuist maakten de partijen bekend dat ze de techniek en logistieke praktijk in de komende periode gaan testen. Voor de consument ziet het er makkelijk uit: de bezorger levert de boodschappen af en neemt de doos van wehkamp weer mee retour. Aan de achterkant moeten wel de logistieke en technische systemen aan elkaar zijn gekoppeld om dat te laten werken.

Wehkamp werkt op logistiek terrein samen met DHL voor bezorging en aflevering. Diens rol in de keten zou komende tijd wel eens kunnen veranderen. Picnic zegt namelijk: “De proef begint met retouren, maar beide partijen hebben de ambitie om de samenwerking uit te breiden met de bezorging van wehkampbestellingen.” De supermarkt rijdt met kleine elektrische bezorgauto’s om ook in binnensteden te kunnen manoeuvreren en geen CO2 uit te stoten. Om dezelfde reden werkt wehkamp voor afleveringen ook al samen met Fietskoeriers.nl.

Bij de oprichting in 2015 sprak Picnic de ambitie al uit om meer te willen zijn dan alleen een bezorgdienst van boodschappen. Het techbedrijf wil een logistieke dienstverlener worden die het leven van zijn klanten makkelijker maakt, zonder dat deze daar extra voor moeten betalen. Joris Beckers, een van de oprichters, zei vorig jaar op TNW Conference nog logistieke diensten voor derden te gaan verzorgen. Hij sprak toen al over bevoorrading van winkels in drukke centra en het ophalen van retourpakketjes naar webwinkels.

Het ligt voor de hand dat na afronding van de proef de retourendienst voor Wehkamp wordt uitgerold naar het complete netwerk van Picnic. Het bedrijf is momenteel actief in zo’n drie dozijn steden en wil rond 2020 in alle grote steden actief zijn. In dat jaar moeten ook de eerste zwarte cijfers worden geschreven. Picnic verdrievoudigde in 2017 de omzet tot rond de honderd miljoen euro.

Deel dit bericht

5 Reacties

J. ypenboom

Nu is het wachten op de boze commentaren van Paul Moers en Hans van Tellingen ?

EVDP

Van on line supermarkt naar logistiek dienstverlener. The Ocado way …

Seb

Inderdaad! Zeker Hans van Tellingen, in zijn subjectief artikel stond hij immers niet open voor onderbouwde meningen van anderen. Dan ben je in mijn ogen geen expert. De economische modellen zijn aan het veranderen, maar dat wil je als vastgeroeste vastgoedretailer natuurlijk niet horen 😉

bert

Grappig dat als je met een lean bril naar dit alles kijkt, de verbogen fabriek de voorrang bij innovaties krijgt, en niet het kernproces.

Rudy Scheffer

Reeds vanaf de start zag je support of ongeloof in de markt m.b.t. de slagingskans van dit distributiemodel. Welnu ik denk dat met deze stap, het aanhaken van een professionele derden, nogmaals onderstreept dat dit een goed werkend model is!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond