Deel dit artikel
-

Picnic opent nieuw distributiecentrum in Diemen

Online supermarkt Picnic neemt in Diemen een nieuw distributiecentrum in gebruik en verdubbelt daarmee de capaciteit. De extra ruimte is volgens het bedrijf nodig om in meer Nederlandse steden de boodschappen gratis aan huis te kunnen bezorgen.

De nieuwe locatie in Diemen wordt momenteel verbouwd en moet eind januari operationeel zijn. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van ruim 10.000 vierkante meter en is een aanvulling op de huidige distributiecentra in Nijkerk en Utrecht, die inmiddels maximaal benut worden.

Het distributiecentrum biedt werkgelegenheid voor 300 mensen, die onder meer de orders van klanten verzamelen en deze klaarmaken voor verzending naar lokale distributiepunten. In het nieuwe distributiecentrum worden zowel gekoelde als houdbare producten voor de klanten verzameld.

De extra ruimte is vooral nodig omdat volgend jaar Picnic in een groeiend aantal steden in Noord- en Zuid-Holland actief gaat worden. Het distributiecentrum zorgt er voor dat Picnic in steden ten zuiden van Amsterdam kan starten. Steden als Haarlem, Hoofddorp, Bennebroek en Heemstede zijn als eerste aan de beurt. Voor die steden is Picnic momenteel hard op zoek naar bedrijfsruimte voor lokale hubs.

Het aantal klanten van de online supermarkt verdrievoudigde in de eerste 11 maanden van 2017 tot 85.000. Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen gratis aan huis in zes steden, momenteel staat de teller op 30 steden. Picnic heeft ruim 750 bezorgers in dienst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond