Deel dit artikel
-

Picnic opent techgemeenschap voor ‘grote problemen’

Online supermarkt Picnic lanceert Tech for Life, een community die techneuten bij elkaar brengt om samen aan grote problemen van de foodsector te werken.

Joris Beckers, een van de oprichters van Picnic, kondigde het initiatief gisteren aan op The Next Web Conference in Amsterdam.

Strikt genomen is Tech for Life een soort hackathon die eind september plaatsvindt. Belangstellenden, techneuten met grote ideeën die de wereld kunnen veranderen, komen dan drie dagen bijeen om hun idee werkelijkheid te maken. Er is ruimte voor tien teams.

De bijeenkomst kan ook worden gezien als een vispoel voor talent, al is dat volgens Beckers niet direct het idee.

“Picnic is geboren om de foodsector te ontwikkelen met technologie. Zelf lossen we een stuk van zo’n probleem op, maar er zijn nog veel grotere stukken die kunnen worden verbeterd. We zoeken die problemen, bouwen een community en hopen zo problemen op te lossen. Dat kan ook buiten Picnic om.”

Picnic zelf profileert zich als duurzaam bedrijf door met elektrische wagens zo efficiënt mogelijk de routes te rijden en gebruikt plastic mee terug te nemen. Daarnaast sluit het niet uit, dat het in de toekomst logistieke diensten voor derden gaat verzorgen. Bijvoorbeeld bevoorrading van winkels in drukke centra en het ophalen van retourpakketjes naar webwinkels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond