Deel dit artikel
-

Picnic opent vijfde Duitse locatie

Bij gebrek aan serieuze concurrentie lijkt niets Picnic in de weg te staan om het Duitse Ruhrgebied te veroveren. De online supermarkt gaat binnenkort live in Bochum.

Bochum wordt de vijfde stad waar de supermarkt-in-een-app bij de oosterburen van start gaat. De krant Westfälische Rundschau maakt melding van de expansieplannen. De stad met ruim 360.000 inwoners wordt in een eerste instantie bediend met 25 elektrische bezorgwagentjes.

Op langere termijn wil Picnic in het hele Ruhrgebied actief worden. Dat is het industriële gebied net over de grens van Limburg waar ongeveer 5,5 miljoen mensen wonen. De regio is onderdeel van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De Nederlandse online supermarkt voert een strategie waarbij het stad voor stad groeit. Mond tot mond-reclame speelt hierdoor ook een rol van betekenis bij het lokaal bekend worden van het merk. In minder dan een jaar weet het bedrijf iedere nieuwe stad operationeel winstgevend te maken.

Picnic wil een tweede distributiecentrum laten bouwen in de regio om de beoogde groei mogelijk te maken. Alle orders worden nu vanuit Viersen verscheept.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Is dat een Duits huis op de foto? Geen rolluik en putz te zien….

ronald

Het kan mijn niet hard genoeg gaan. Wij verhuizen namelijk naar noord Duitsland. Wij deden eigenlijk alle boodschappen bij picknick en zullen dat missen als we verhuist zijn

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond