Deel dit artikel
-

Picnic start expansie in Frankrijk

Picnic gaat vanaf aanstaande woensdag 13 oktober boodschappen leveren bij huishoudens in de Noord-Franse stad Rijsel. Na een proefperiode van een aantal maanden markeert dit de start van de expansieplannen op deze nieuwe markt.

Rijsel, of in het Frans: Lille, begint Picnic in het centrum, het zuiden en het oosten van de stad. De rest volgt daarna, zo meldt de Franse uitgave Lineaires.com. De hele stad heeft ongeveer 230.000 inwoners.

Picnic was al enkele maanden actief in Valenciennes, ook in de regio Hauts-de-France, en gebruikt de daar opgedane ervaring om zijn Franse groeiplannen verder gestalte te geven. Het Noorderdepartement, waar deze steden in liggen, heeft 2,6 miljoen inwoners.

Volgens de Franse uitgave doet Picnic zijn inkopen bij de lokale hypermarktketen Cora.

Eerder sloot Picnic zich aan bij Everest, een Europees werkende inkooporganisatie. Die is voor 99,9 procent in handen van het Duitse Edeka en voor 0,10 procent van de Nederlandse websuper.

Picnic voert een expansiestrategie waarbij het stad voor stad activiteiten optuigt. Vanuit internationaal perspectief richt het zich op Duitsland en Frankrijk. Die landen hebben opgeteld 150 miljoen inwoners, twintig procent van heel Europa. Voor de financiering van deze plannen wist het onlangs de Bill & Melinda Gates Foundation Trust aan zich te binden. Die investeert, samen met de eerdere geldschieters, zeshonderd miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond