Deel dit artikel
-

Picnic start officieel in Frankrijk

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Frankrijk. Enkele weken geleden startte het Nederlandse bedrijf al een besloten pilot in de noordelijke regio Valenciennes, dicht bij de grens met België. Net als in Nederland en Duitsland breidt de websuper vervolgens stad voor stad uit.

Picnic startte in september 2015 op dezelfde manier in Amersfoort. Onder de naam Sprinter werd na drie jaar voorbereiding het vernieuwende concept onder zo’n 100 inwoners getest. In 2018 ging Picnic na een vergelijkbare pilot van start in de Duitse regio Düsseldorf. Inmiddels heeft het bedrijf 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen en 350.000 klanten in ruim 40 Duitse plaatsen.

Het motto van Picnic (Laagste prijs, gratis thuis) is straks ook in Valenciennes op de zijkant van de wagentjes te zien: Meilleurs prix, livrés gratuit. Tijdens de pilot bezorgt Picnic de boodschappen met tien bezorgwagentjes, aan het eind van het jaar zijn dit er naar verwachting dertig. Momenteel heeft Picnic circa 20 Franse runners in dienst, dit zullen er eind 2021 ongeveer 50 zijn.

Ook in Frankrijk laat Picnic het assortiment door de klanten bepalen en komen er dus ook veel ’produits du terroir’ in de app.

De start in Frankrijk is twee jaar lang voorbereid, zegt medeoprichter van Picnic Michiel Muller. ‘Valenciennes is een typische Picnic-stad: er wonen veel gezinnen die graag tijd besparen door hun boodschappen thuis te laten bezorgen.’ Vanuit de hub in Anzin kunnen de boodschappen bij 60.000 huishoudens in de gemeente bezorgd worden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond