Deel dit artikel
-

Picnic stort zich op Oost Berlijn

De Nederlandse bezorgdienst Picnic wil de machtige Duitse supermarktketen Rewe aanvallen en opent distributiecentra in Pankow en Hellersdorf bij Berlijn.

Het bedrijf heeft een voormalige B1-bouwmarkt opgekocht en omgebouwd tot een zogenaamde hub. Vanuit het distributiecentrum van 4000 vierkante meter kunnen een miljoen Berlijners rechtstreeks worden beleverd. ‘We gaan daar net zoveel omzet genereren als 20 supermarkten bij elkaar,’ belooft Frederic Knaudt, CEO van Picnic Deutschland.

Of dat gaat lukken is nog de vraag. De fysieke levensmiddelenhandel heeft een sterke weerstand laten zien tegen e-commerce. In Duitse supermarkten en discountwinkels wordt nog steeds 95 procent van de omzet van levensmiddelen gegenereerd. De resterende vijf procent vertegenwoordigt een omzet van ongeveer vier miljard euro, die wordt verdeeld over bezorgdiensten als Bringmeister, Flaschenpost, Picnic en vooral de toonaangevende bezorgdienst van de supermarktketen Rewe.

Volgens Knaudt gaat Picnic er niet om de nummer één te worden in een markt van vijf procent, maar om zoveel mogelijk klanten aan te trekken om online te kopen. ‘Onze concurrentie zijn de supermarkten’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond