Deel dit artikel
-

Pieter Pot maakt toch weer doorstart

De verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot maakt toch weer een doorstart. Daarover heeft het bedrijf overeenstemming bereikt met de curator, zo meldt Levensmiddelenkrant.

Pieter Pot werd half december failliet verklaard. Het bedrijf kampte al langere tijd met financiële problemen. De belangrijkste schuldeiser, het pensioenfonds BPFL, vroeg het faillissement aan.

Het in 2019 opgerichte bedrijf onderscheidt zich van andere supermarkten door producten in hervulbare glazen potten met statiegeld in plaats van in plastic te verpakken. De online supermarkt had 20.000 actieve klanten.

Begin 2023 werd het bedrijf overgenomen door een nieuwe eigenaar, De Delicatessenfabriek. Ook werd het personeelsbestand teruggebracht. Toch kon niet aan de betalingen aan leveranciers worden voldaan. Het bedrijf startte een crowdfundingactie om betalingsachterstanden te kunnen opheffen. Het beoogde doelbedrag drie miljoen werd niet behaald.

In het doorstartplan zullen de ‘oude’ tegoeden van klanten weer worden teruggezet waardoor ze weer kunnen afrekenen. Samen met leveranciers en partners worden plannen gemaakt over de toekomst.

‘De steun van onze klanten en community was het afgelopen half jaar overweldigend, ondanks alle tegenslagen die we hadden,’ zegt oprichter Jouri Schoemaker. ‘Er zijn een hoop lessen geleerd in de afgelopen jaren. Het bleek niet makkelijk om een systeem te veranderen met een nog niet eerder bewezen bedrijfsmodel. 2024 zal het jaar worden dat de eerste verpakkingsvrije supermarkt op landelijke schaal winstgevend wordt.’

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Drie keer is scheepsrecht? Het is een sympathiek initiatief maar ik zet toch mijn vraagtekens bij deze doorstart. Er wordt ineens dit jaar wél winst gemaakt, terwijl je net uit een faillissement komt?

Zijn die prognoses serieus getoetst op haalbaarheid?

Een zelfstandig bestaan blijft in de marge, ik denk dat Pieter Pot beter zou passen in een samenwerking met bijvoorbeeld Picnic of Crisp.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond