Deel dit artikel
-

Piloten Amazon en DHL in staking

Een stap erger dan stakende fulfillmentmedewerkers is stakende piloten. En dat is precies wat Amazon.com overkomt, dat daarmee de bevoorrading van zijn internationale warehouses in gevaar ziet komen.

Ook DHL Express plukt de wrange vruchten van de staking van de piloten van het bedrijf ABX Air. Ongeveer 250 piloten van dit dochterbedrijf van Air Transport Services Group Inc. zijn gisterenmiddag in staking gegaan. Ze verzetten zich tegen te hoge werkdruk. Het bedrijf is onderbemand, waardoor vrachtpiloten met grote regelmaat uit hun vrije tijd worden gehaald om vluchten te doen.

De staking heeft directe impact op klanten in Amerika en mogelijk ook Europa, waar het trans-Atlantische vluchten betreft.

De piloten laten zich in de gesprekken met de werkgever vertegenwoordigen door Teamsters Local 1224. Dat zegt dat ABX Air dagelijks 45 vluchten doet voor DHL en 35 voor Amazon.

Aan het begin van de drukste periode van het e-commercejaar ziet Amazon zich geconfronteerd met een verlamming van zijn logistieke aorta. Piloten van concurrerende maatschappijen steunen hun collega’s en beloven de geannuleerde vluchten niet over te nemen.

Foto: Land Rover MENA (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond