Deel dit artikel
-

Pinterest vandaag naar de beurs voor 19 dollar per aandeel

Prikbord Pinterest gaat vandaag naar de beurs voor 19 dollar per aandeel, hoger dan verwacht. Eerdere berichten wezen op een introductieprijs van tussen de 15 tot 17 dollar. Aanvankelijk was het de bedoeling om ze voor 21 dollar per aandeel te verkopen.

De uiteindelijk toch lagere introductieprijs houdt mogelijk geen verband met de tegenvallende koers van Lyft, de Uber-rivaal die een dezer dagen zijn beursdebuut beleefde, maar met de trage groei van het Californische bedrijf.

Pinterest, te herkennen aan het symbool PINS op de NYSE, verwacht met zijn beursgang 1,4 miljard dollar op te halen. Er zijn vanmiddag (Nederlandse tijd) 75 miljoen aandelen Pinterest te koop.

Grootste aandeelhouders zijn Bessemer Venture Partners (13 procent belang), FirstMark Capital (9,8), Andreessen Horowitz (9,6), Fidelity Investments (7,1) and Valiant Capital Partners (6).

Pinterest telt 250 miljoen actieve gebruikers en zette vorig jaar 756 miljoen dollar om.

Videovergaderbedrijf Zoom doet zijn aandelen vandaag van de hand voor 36 dollar per aandeel. De beurswaarde bedraagt daarmee zo’n 9 miljard dollar. Het bedrijf staat genoteerd aan de NASDAQ.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond