Deel dit artikel
-

Pinterest verliest gebruikers, omzet hoger

Pinterest verliest gebruikers. In het afgelopen kwartaal daalde het aantal maandelijks actieve gebruikers met 6 procent naar 431 miljoen. Vermoedelijk is dit het corona-effect. Het platform werd tijdens de pandemie vaker gebruikt.

Toch wist het Amerikaanse bedrijf zijn omzet te vergroten, met 20 procent, naar 847 miljoen dollar. De nettowinst daalde echter naar 174 miljoen.

In heel 2021 wist het prikbord 2,5 miljard euro omzet te genereren, ruim de helft meer dan in 2020.

Uit de cijfers blijkt verder dat Pinterest nog altijd een grotendeels Amerikaanse aangelegenheid is. Van de omzet komt 648 miljoen voor rekening van de thuismarkt en 199 voor rekening van internationale markten.

De cijfers waren beter dan analisten hadden ingeschat, nabeurs steeg de koers van het beursgenoteerde bedrijf met 20 procent.

Het platform introduceerde een dezer dagen trouwens een nieuwe functie waarbij consumenten augmented reality kunnen gebruiken (AR) om meubels aan te schaffen. Met de AR-techniek kunnen gebruikers virtueel meubels in hun woning plaatsen. Daarbij kunnen producten van verschillende merken en winkels, zoals Crate & Barrel en Target, naast elkaar worden gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond